Heb jij het lef...

...om te groeien als mens en organisatie? Neem dan contact op met Klopt het?

De nieuwe bedrijfscultuur anno 2021

Geese

Een bedrijfscultuur waarin mannen en vrouwen, elk met hun eigen energie, een betekenisvolle rol hebben, kan dat eigenlijk wel?

Niet zolang de apenrotscultuur de overheersende cultuur is binnen bedrijven. Op de apenrots overheerst de man en er zijn maar weinig vrouwen die hun energie verspillen om op die apenrots een plek te veroveren. Gelijk hebben ze. Ieders initiatief om meer vrouwen in de top te krijgen zal stranden, tenzij we ook de apenrots aanpakken.

Voordeel

Elk nadeel heeft zijn voordeel: in een overheersende mannencultuur vindt weinig voortplanting plaats: de apenrots wordt leger en leger. Gelukkig maar, want we mogen af van deze eenzijdigheid. Het is 2021. Als Corona een ding duidelijk maakt, dan is het wel dat we niet verder kunnen zoals we bezig waren en zijn. Op dit moment is er nog een te grote groep die verder wil op de oude weg: in de peilingen gaat de VVD op kop, Rutte gaat straks gewoon door als premier. Ik ben benieuwd hoe in de geschiedenis teruggekeken gaat worden op dit wangedrocht: een kabinet valt naar aanleiding van een rapport met forse conclusies en de minister-president wil gewoon verder.

Is er een alternatief, zodat we wel meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven krijgen?

Ja, dat alternatief is er: de roedel. In een roedel weet ieder lid zijn of haar plek en de veiligheid wordt zoveel mogelijk gewaarborgd. Honden en wolven gebruiken daarbij kalmerende signalen. Dit zijn signalen waarbij ze aangeven dat iets hun niet zint en waarmee ze de ander proberen rustig te krijgen. Als deze signalen genegeerd worden, dan gaan ze verdedigen of aanvallen. Het gedrag is gericht op het voorkomen en vermijden van conflicten. Harmonie maakt de roedel sterk.

De roedel

De roedel wordt aangestuurd door het Alfamannetje en het Alfavrouwtje. Mannelijke en vrouwelijke energie worden gecombineerd. Zij zijn uit op het welzijn en voortbestaan van de roedel. Inclusief de zwakkere en oudere deelnemers. In een wolvenroedel gaan die zelfs voorop: zij bepalen het tempo van de groep. Achter hen komen sterke wolven, gevolgd door de groep. De roedel wordt afgesloten door de vijf sterkste wolven en als laatste het Alfamannetje.

Dat kan ook een Alfavrouwtje zijn. Ik zag laatst een natuurprogramma over ‘she wolf’, zij had haar eigen roedel gevormd en de leiding op zich genomen.

Van roedel naar bedrijf

Neem zo’n roedel eens in gedachten, maak de vertaalslag en plaats dat eens op je bedrijf. Volgens mij zouden er dan meer kloppende bedrijven zijn. De veiligheid en het vertrouwen is in het bedrijf aanwezig. In alle geledingen werken mannen en vrouwen. Het ziekteverzuim is laag, net als de uitval. Het welzijn van de mensen staat voorop. Winst is een natuurlijk bijproduct van een goedlopend bedrijf.

Ik begin al bijna te kwijlen, en jij?

©FrankOdding, 2021-02-03

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *