Heb jij het lef...

...om te groeien als mens en organisatie? Neem dan contact op met Klopt het?

Klop klop klop

Geese

‘Negentig procent van de bedrijven in Nederland klopt niet’, zei ik vol overtuiging (kracht van het aandeel ‘water’ in mijn persoonlijkheidsdynamiek) tegen een cliënt met een eigen bedrijf.

‘Zeg maar gerust 99%’, kreeg ik per direct terug als reactie (al net zoveel water als bij mij).

Dingen die met zoveel overtuiging gezegd worden, moet je natuurlijk niet letterlijk nemen, maak er gerust 80% van, of 79, of 81. Als je maar weet dat het er veel zijn. Vooral teveel.

Wij kunnen dit gerust tegen elkaar zeggen, die cliënt en ik, wij hebben allebei een kloppend bedrijf. Heb jij ook een kloppend bedrijf? Ik nodig je uit om te reageren op dit blog met jouw bedrijfsverhaal. Samen op weg naar een kloppende samenleving met kloppende organisaties en bedrijven. Nederland krijgt weer een stip op de horizon. Dat is hard nodig naar na 10 jaar Rutte.

Misschien voel je nu de innerlijke neiging om mij onderuit te halen (valkuil van ‘aarde’: nieuwe ideeën afhouden, angst om te ontwikkelen). Dat kan en dat mag, maar dan is het wel handig om eerst te weten wat maakt dat een bedrijf klopt of niet klopt.

Naar mijn idee zijn dat een paar kenmerken, ik doe een voorzet:

  • Menselijk kapitaal staat voorop, dus het welzijn van de werknemers van schoonmaker tot directeur/eigenaar gaat voor al het andere in een bedrijf (winst, protocollen, regels);
  • Weinig ziekteverzuim: in een kloppend bedrijf, waar de mens voor de winst komt, is er minder ziekte. En de mensen die ziek zijn, zijn dat eerder door persoonlijke omstandigheden of door een combinatie van werk en privé. Een kloppend bedrijf ondersteunt de werknemer bij het herstelproces (ook als het vooral privéproblemen zijn, want we kunnen werk en privé wel scheiden, maar een mens intern niet;
  • Weinig verloop: mensen werken graag in een kloppend bedrijf, want zij zijn de juiste persoon op de juiste plek en ze worden gewaardeerd om wie ze zijn en wat ze doen. Nu kan het zijn dat iemand boven zijn functie uitgroeit en dat je geen passende taak meer voor hem of haar hebt. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Loslaten is een vaardigheid op zich (dit vraagt inzet van het aandeel ‘lucht’ binnen de persoonlijkheidsdynamiek)

Ik ben benieuwd of je het met me eens bent, kom maar op met je reacties.

©Frank Odding, 2021-01-22

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *