Heb jij het lef...

...om te groeien als mens en organisatie? Neem dan contact op met Klopt het?

Stelletje Bono’s

Geese

Stelletje Bono’s

Of eigenlijk Dombo’s, want dat schreef ik bij ingeving in een tweet. Weet je wel, zo’n berichtje op Twitter, een ouderwets sociaal medium. Niet dat mijn berichten ooit door iemand gelezen worden, het lucht mij wel op dat ik mij uiten kan. Zo ook vanmorgen. Het was eruit, ik liet het rusten en ging aan het werk.

Komt er een cliënt binnen. Een vrouw, een sterkgevoelige vrouw die veel doorheeft en ook eindeloos door kan gaan. Een vrouw op een leidinggevende positie in een bedrijf. En zij was het zat niet gehoord, niet gezien, niet erkend te worden op de apenrots waar de zaken gaan zoals ze nu een keer gaan. Ze stond laatst op het punt om op te geven.

Twee lijnen kwamen vanmorgen samen: het gesprek met deze cliënt en het artikel op nos.nl: ‘Wet voor meer vrouwen in de bedrijfstop had beperkt effect’.

Natuurlijk had die wet beperkt effect en de streefcijferregeling ook en het vrouwenquotum ook (waarom denk ik nu ineens aan koeien?). En nu moet er ‘een kweekvijver gemaakt worden’. Het gaat mislukken. Wedden?

Tenminste als je echte vrouwen in de bedrijfstop wilt hebben. Vrouwen zoals mijn cliënt. De vrouwen op de apenrots zijn vaak halve mannen oftewel vrouwen zonder verbinding van lijf en geest.

Bedrijven en hun culturen worden mooier, rijker en dieper als de vrouwelijke energie geïntegreerd wordt. Gelukkig zijn de meeste vrouwen slim, die wagen zich niet op de apenrots. Gelijk hebben ze. Daar gaat het niet over de zaken die echt belangrijk zijn in het leven. Werkzaam leven wordt betekenisvol als bedrijven kloppen. En wanneer kloppen bedrijven?

Lees dat in mijn vorige blog.

Het wordt tijd dat we de bedrijfscultuur aanpakken, dat we die kloppend maken. Dan zijn er geen wetten en quota meer nodig. Dan geven mannen en vrouwen samen leiding aan bedrijven.

En mijn cliënt? Ze heeft het aangepakt, haar manager staat achter haar en ze gaan de apenrots veranderen in een passende cultuur anno 2021. Althans, dat is de inzet. De eerste mails heeft ze al binnen: van de Bono’s die zich op hun pik getrapt voelen.

©FrankOdding, 2021-01-29

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *