Heb jij het lef...

...om te groeien als mens en organisatie? Neem dan contact op met Klopt het?

Frank Odding

Geese

Het is een donderdag, voorjaar 2014, ik fiets nietsvermoedend naar studie. Die dag verandert mijn leven ingrijpend. Twee woorden die mijn docent noemt omdat ze in haar opkomen in de incheckronde zijn de start van een proces. Een proces om uiteindelijk te ontdekken wie ik ten diepste werkelijk ben: sterkgevoelige Frank. Die twee woorden? ‘Zuurstof’ en ‘verstikking’. Met ‘zuurstof’ kon ik iets, mijn huidskleur was grauw en kon wel zuurstof gebruiken. De volgende dag ben ik wandelend naar studie gegaan, 12 km lang zuurstof inademen. En in elke pauze naar buiten. ‘Verstikking’, daar kon ik op dat moment niets mee. Later wel, adem maar eens een tijd lang te veel en te hoog.
In mijn werkzame leven ben ik steeds op zoek geweest naar verdieping. Weinig was mij goed genoeg, het kon altijd een beetje beter, een stapje meer of net even anders. Niks was goed genoeg en zo was ik altijd ‘on the run’. Eerst alleen in het basisonderwijs, toen een combinatie met nascholingsonderwijs en voortgezet onderwijs. Allerlei verschillende functies heb ik gehad en verschillende taken heb ik uitgevoerd. Tot ik mezelf echt leerde kennen en eindelijk de diepte in kon.

Ik had al een praktijk sinds september 2002 en hielp kinderen, jongeren en hun ouders. Ik verlegde de focus naar twee onderwerpen: sterkgevoelige mensen en grenzen. Focus op één ding kan ik niet en wil ik niet. Ik werk liever met een dubbelloopsfocus.

In mijn psychologenpraktijk ISIMOO help ik mensen te onderzoeken en ontdekken wie ze zijn, om balans te krijgen tussen voelen, denken en doen en van daaruit te leven en keuzes te maken. Het onderwerp grenzen is onderliggend aan alle psychosociale problemen en gaat verder en breder dan een psychologenpraktijk. Vandaar ‘Klopt het?’.

Als het verhaal of het plaatje klopt, dan kom je tot rust. Samen maken we jouw organisatie kloppend!

Hartelijke groet, Frank Odding